אודות – מי עומד מאחורי "המתכון הסודי"?
ברוכים הבאים ל"המתכון הסודי" – לא עוד אתר מתכונים, אלא פרויקט לב של ממש, שנולד מתוך אהבה עמוקה לאוכל, לבישול, ולרגעים הקטנים שמתרחשים סביב שולחן הבית.
שמי אייל הררי, אבא גאה לשלוש בנות מהממות – שלי, שירה וסקרלט, ובמשך שנים רבות אני חי ונושם מטבחים – גם ביתיים וגם מקצועיים. האהבה לבישול לא התחילה בקורס או במטבח יוקרתי, אלא דווקא בבית. גדלתי בבית מרוקאי מלא טעמים, ריחות, ותשומת לב של אמא אחת שבישלה יום-יום למשפחה גדולה – לא כי היא חייבת, אלא כי היא רצתה. ומשם – נדבקתי.
מה שהתחיל כתחביב ביתי, הפך לקריירה קולינרית מגוונת ומרגשת – מהרגע שבו נכנסתי למטבח של מלון שרתון אי שם בשנת 1999, ועד שהפכתי לשף במסעדות בארץ ובחו"ל, כולל תפקידי קונדיטור ברשתות מוכרות, עבודה לצד שפים מובילים כמו מיקה שרון, ואפילו בישול לאורחים מיוחדים כמו השף אהרוני והדלאי לאמה.
למדתי קונדיטוריה ב"תדמור", עבדתי עם שפים גדולים שלימדו אותי לדייק, להעיז ולשאוף תמיד לעוד – וזה בדיוק מה שאני מנסה להביא גם לאתר הזה: מתכונים מדויקים, אמינים, שעובדים.
למה "המתכון הסודי"?
כי כל מי שמבשל באהבה יודע – בכל מתכון מצליח יש תמיד מרכיב קטן, סוד פשוט, שהופך את הכול למושלם.
המטרה שלי הייתה ליצור מאגר ענק, חי ונושם של מתכונים – חלקם שלי, חלקם של שפים ובשלנים מוכשרים מרחבי הארץ – ולהפוך את האתר הזה לספר בישול דיגיטלי שמתעדכן כל יום מחדש.
כאן תמצאו מתכונים מהמטבח הביתי לצד מנות שף, קינוחים לצד תבשילים, סלטים, רטבים, מאפים, וכל מה שצריך כדי להפוך את המטבח הביתי שלכם ליצירתי, מרגש ובעיקר – טעים.
המטבח שלי פתוח
היום אני מבשל בעיקר למשפחה ולחברים, אבל האהבה לבישול רק התחזקה עם השנים. האתר הזה הוא הזדמנות לחלוק את כל הידע, הניסיון, הטעויות וההצלחות שצברתי – עם כל מי שרוצה לטעום, ללמוד וליצור בעצמו.
תודה על שאתם כאן. תודה על כל תגובה, שיתוף ופרגון.
והכי חשוב – תמשיכו לבשל. תמשיכו ליהנות. ותעשו את זה עם תשוקה.
באהבה,
אייל הררי
העורך והבשלן שמאחורי "המתכון הסודי"